13.12.2019 1659

Çukurova ilçesi Adana İlinin dört merkez ilçesinden birisidir. Adana Seyhan ilçesinin, Resmi Gazete 'de 26824 sayılı kanuna istinaden 22.03.2008 tarihinde Çukurova ve Seyhan olarak ikiye bölünmesinden sonra oluşmuştur. Çukurova İlçe Belediye'sine bağlı 27 mahalle bulunmaktadır.

Ramazan Atıl Anadolu Lisesi 1997 – 1998 Eğitim öğretim yılında Adana İli Çukurova İlçesi Belediye Evleri Mahallesi Basın Siteleri yanında 15 Eylül 1997 günü Ramazan Atıl Lisesi olarak eğitim öğretime başlamıştır. Okulumuz İclal EKENLER tarafından Kardeşi Ramazan ATIL adına 1996 yılında temeli atılmış ve zemin + iki katlı olarak yaptırılarak Milli Eğitim Bakanlığı'na bağışlanmıştır. 2010 – 2011 Eğitim Öğretim yılından itibaren Anadolu Lisesi olan Okulumuz; Genel Lisesinde gösterdiği başarıyı, Anadolu Lisesi olarak devam ettirecektir. Amacımız hem öğrencilerimizin başarılarını artırarak Üniversiteye girmelerini sağlamak, hem de Okulumuzu Türkiye ve Adana'da başarı sıralamasının üst sıralarda bulunmasını sağlamaktır. Ramazan Atıl Anadolu Lisesi olarak Öğrencilerimizle birlikte katıldığımız TUBİTAK Orta öğretim öğrencileri arası proje yarışmasında 2017ve 2018 yıllarında Adana da üst üste iki yıl Bölge finallerinde Psikoloji dalında dereceye girerek Ankara ve Konya da Türkiye Finallerine katılma başarısı göstermiştir. Aynı coşkuyla Sıfır Atık projesi, Beslenme Dostu projesi, TÜBİTAK projeleri ile Sosyal Etkinlikler çalışmalarımız devam etmekte, e-Twinnig, ERASMUS projeleri ile Uluslararası projelerde de aynı başarı göstererek, 2018 yılında Okulumuz "e-Twinnig" Okulu Unvanını alan az sayıda Okuldan biri olma özelliğini yakalamıştır.

Zemin + 2 kattan oluşan Okulumuzda; 14 derslik ve sonradan derslik olarak oluşturulan 5 derslikle birlikte toplam 19 derslik, 1 Müdür odası. 2 Müdür yardımcısı odası, 1 Öğretmenler odası, 1 Memur odası, 1Arşiv, 1 Müzik odası,1 Resim odası. 1 Rehberlik servisi,1 Kütüphane, 1 Bilgisayar Sınıfı,1 Spor odası, 1 kadın/erkek ayrı ayrı Mescit, 1 Kantin, 1 Çok amaçlı saha. Yeşillendirilmiş alanları hariç tüm okul bahçesi asfalt kaplı bahçesi olan yapı 26 güvenlik kamerası ile korunmakta ve etrafı emniyet için duvarla çevrilidir.

Ramazan Atıl Kimdir?

1928 yılında Adana Abidinpaşada bir konakta dünyaya gelmiştir. Çiftçilikle meşgul olmuştur.
Bekar Olarak 29 Temmuz 1995'te vefat etmiştir.
13 Nisan 1996 yılında Ablası İclal EKENLER tarafından adına Ramazan Atıl Lisesi yaptırılmıştır.

13-12-2019