E-Güvenlik Politikamız

E-Güvenlik Politikamız

04.02.2020 468

 

1- Okulumzda cep telefonu kullanımı

* Okulumuzda her sınıfın bir kutusu ve bu kutudan sorumlu öğrencisi var. Her sabah ilk ders öğrencilerin cep telefonları bu kutuya konur ve görevli öğrenci tarafından müdür yardımcısına teslim edilir. Son dersin bitimine 10 dk kala görevli öğrenci cep telefonlarını müdür yardımcısından teslim alır ve arkadaşlarına dağıtır.

* Okul duyurularının yapıldığı ekranda öğrencilerimizin cep telefonu kullanımı konusunda disiplin yönetmeliğinin, ilgili maddeleri paylaşılarak öğrenciler durumdan haberdar edilir.

 

2- Kişisel verilerin korunması

* Kişisel verilerin korunması kapsamında; internet sitesinde kişiyi tam olarak belirlenebilir kılan (T.C. Kimlik No, anne-baba adı, iletişim ve ikametgâh bilgileri ve benzeri) bilgilerin yer aldığı listeler yayınlanmaz.

 * Okul internet sitesinde yönetici, öğretmen, diğer personel ve öğrencilere ait görsellerin yayınlanabilmesi için ilgiliden muvafakatname alınır. Okul internet sitesinde kullanılacak her türlü görsel bu muvafakatname esas alınarak seçilir.

* Hakkında koruma kararı bulunan öğrencilere ait bilgi ve fotoğraflar hiçbir surette yayınlanmaz.

* İnternet sitesinde, öğrenciler için eğitici niteliği olmayan, pedagojik açıdan sakıncalı içerik, bağlantı ve medya (oyun, video, uygulama ve benzeri) yayınlanmaz.

* 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında, yayınlanacak her türlü içerik telif hakları, fikri haklar, şeref ve haysiyetin korunması ve gizlilikle uyumlu olur. Bakanlığın herhangi bir politikasını, kuralını ya da düzenlemesini ihlal edemez. Mevzuatla belirlenen hususlara aykırı olmaz. 

*  Her eğitim-öğretim yılının başında,  veli ve öğrencilerimiz ile birlikte Okul-Veli-Öğrenci Sözleşmesi imzalanır. Bu sözleşmede öğrencilerin çeşitli faaliyetlerdeki görüntülerinin nasıl kullanılacağı belirtilmiştir. Öğrenciler bu sözleşme ile hak ve sorumluluklarını da öğrenmektedirler.

Okul İnternet Siteleri Yönergesi

Okul Veli Öğrenci Sözleşmesi

 

3-İnternet Etiği ve Güvenliği

* İnternet Etiği ve Güvenliği müfredatla birlikte Öğrencilerimizle işlenmekte ayrıca her yıl düzenlenen seminerlerle Siber Suç konusunda öğrencilerimiz bilgilendirilmektedir.

* Her yıl iki dönem düzenlenen seminerlerde öğretmenlerimize İnternet Etiği ve Bilgi Güvenliği konulu seminereler Biişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni tarafından verilmektedir.

* Rehberlik Servisiyle birlikte eş zamanlı panolar hazırlanmakta ve öğrencilerde farkındalık oluşturmak hedeflenmektedir.

* Her yıl Siber Suçlar bürosundan gelen Polis Memurları öğrencilerimize Siber suçlar konusunda seminer vermektedir.

04-02-2020

17-01-2023 17-01-202305-02-2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 4- eSafety Label Ödülü

* Esafety Label, 2012 yılında başlatılan bir Avrupa Okul Ağı girişimidir. Amacı Avrupa çapında bir akreditasyon ve destek hizmeti sunmaktır.

Okulumuzda önem verdiğimiz E-Güvenlik, bize uluslararası bir ödül de getirdi. İnternet kullanımı ve güvenliği ile ilgili politikaların yayınlandığı ve yön gösterdiği portal olan eSafety Label'dan Bronze Etiketi aldık.

 

16-01-2023